Power Training för seniorer

Power Training för seniorer handlar om styrketräning med vikter. Du tränar på egen hand men har tillgång till instruktör. Instruktören hjälper dig med träningsprogram, teknik, och andra verktyg du behöver för att få resultat av din träning och för att du ska träna säkert. Är det någon övning som du inte klarar av att utföra hjälper instruktören dig med en alternativ övning.

Vi riktar oss främst till dig som inte har styrketränat tidigare eller där det var länge sen. Vi börjar med ett grundträningsblock där vi bygger en styrkegrund. Grundträningsblocket är på ca 12 veckor vi börjar med en styrkegenomgång där vi går igenom övningarna i det första träningsprogrammet.
Efter ca 4-5 veckor (8-10 träningspass) är det dags för styrkegenomgång steg 2. Vi går lägger till fler övningar och byter ev. ut övningar i träningsprogrammet.

När du har tränat 12-14 veckor är det dags för styrkegenomgång steg 3 där vi börjar introducera Power Training. Power Training blocket består av 12-14 veckor med 3 träffar för programgenomgång. Efter den sista programgenomgången vid ca 24 veckor är vårt mål att du ska ha så pass goda kunskaper om styrketräning att du kan träna vidare på egen hand.

Varannan vecka kommer vi att ha att ha programgenomgång antingen för nybörjare eller för att gå igenom nytt program för er som redan är igång och tränar. Varannan vecka är instruktören tillgänglig för frågor och coaching. Vid programgenomgången går instruktören igenom övningarna i träningsprogrammet och du får med dig programmet för att kunna träna på egen hand. Programgenomgången kommer att genomföras i grupp om 5 personer och det krävs föranmälan.

Varför Power Training – räcker det inte att gå ut med hunden?

Vad krävs det av dig som deltagare?
Det kostar inget att vara med i Power Training gruppen men du ska ha träningskort på Nyckelgym.

Vi vill att du ska ha tilltro till processen och en förståelse för att bygga styrka kräver kontinuitet och tålamod. Det är bra om du kan träna 2 gånger i veckan.

Vi som är instruktörer är utbildade inom träning (ej inom sjukvård eller sjukgymnastik) är du under behandling hos läkare eller sjukgymnast vill vi att du har klartecken från denne att börja styrketräna. (Exempelvis om du vårdats för en stroke etc)

Instruktörer
I Stallarholmen och i Åkers Styckebruk kommer Anna-Carin att vara instruktör. Hon är utbildad hälsopedagog och har gedigna kunskaper om styrketräning. Både genom erfarenheter från egen träning och utbildning.

I Järna och i Malmköping kommer du att träffa Erika. Hon är utbildad friskvårdsledare och styrkeinstruktör.

Dagar och tider
Stallarholmen måndagar kl. 9,00 – 10,00
Malmköping måndagar kl. 10,00 – 11,00
Åkers Styckebruk onsdagar kl. 9,00 – 10,00
Järna fredagar kl. 10,00 -11,00
OBS! För styrkeprogramgenomgång krävs föranmälan.

För anmälan och information kontakta kundcenter på
E-post: nyckelgym@hotmail.com
Telefon: 0705 – 18 96 75. Telefontid mån/ons/fre kl. 9,00-12,00 .
Uppge i anmälan för- och efternamn, vilket gym du vill träna på samt telefonnummer och gärna en e-post adress om du har.

%d bloggare gillar detta: